Passieboeken
Verhalenbundels van schrijverscollectieven met passie
 
 
 

OVER DE PASSIEBOEKEN

Naast de boeken van individuele schrijvers zijn er ook verhalenbundels van diverse schrijverscollectieven, zoals Schrijvers aan de IJssel en Oostland Literair. Zo is de Passieboekenreeks ontstaan. Dit zijn verhalenbundels waarvan de opbrengst (na aftrek van de gemaakte kosten) geheel wordt gedoneerd aan goede doelen. 


UITGEBRACHTE DELENEen foto zegt meer dan duizend woorden. In Passiegrafie laten Schrijvers aan de IJssel foto’s spreken. Wat hebben een val, een overval en verval met elkaar te maken? Bestaan kabouters toch wel? In Passiegrafie laten de auteurs zich inspireren door de prachtige foto’s van Marc Wilson. De verhalen nemen je bijvoorbeeld mee terug naar de zomer van 1967 of naar het mysterieuze hutje naast de vuurtoren. In deze bundel zijn negen foto’s en verhalen gecombineerd op een bijzondere wijze. Laat u verrassen! Is wat u verwacht ook echt wat er is geschreven?

Passiegrafie is de derde bundel van Schrijvers aan de IJssel en de zevende uit de Passieboeken reeks. 


Ooit wel eens van de ziekte van Cupido gehoord? Of van een geheimzinnige parelprins als redder in nood? Van een Vlinder die verstoppertje met de wind kan spelen? Een draak die bang is van zijn spiegelbeeld? Of Ytsje die verdrietig is om een jojo, maar door Daniël weer kan lachen. In deze verhalenbundel vind je allemaal verschillende verhalen over vriendschap. Tussen twee meisjes die een zandkasteel bouwen. En voetbalvrienden die goed kunnen scoren. Maar ook over beste vrienden die elkaar moeten missen, omdat er een ver weg gaat wonen. Vrienden die in problemen komen door een schipbreuk, een weerwolf, de liefde of een verslavend digitaal spel. Verhalen over vriendschap die je meenemen op avontuur, je laten griezelen, laten blozen of glimlachen. 18 verschillende verhalen om voor te lezen of zelf te lezen’. Verhalen met een boodschap: want een vriend hebben, is vooral een vriend te zijn! 


Een greep uit PASSIE BLANCA: Hij zette mij neer met mijn voetjes in het water en spreidde een handdoek uit - Vandaag klopte haar hart veel sneller dan normaal - Kim is bijna vijftig, maar ze is blijkbaar twintig jaar geleden opgehouden met ouder worden - Samen renden we naar de verleiding van het water en alles wat we hadden bedacht, kwam uit - Openbarstende brandblaren en ontploffend vet - De weekheid won het van de hardheid -

Iris: Zo´n vrolijke, knappe, sexy gids voor haar alleen - Na de derde knal gaan de stieren los - Nergens een kwispeltje, nergens een blafje - Haar hart bonsde tegen de binnenkant van haar borstkas en ze hield haar adem in, wachtend op wat ging komen.

 


Een greep uit PASSIERAMA: Ik besloot mezelf nog die dag in bubbeltjesplastic te rollen en voor altijd op mijn kamer te blijven - Opa had gelijk, toen hij zei dat ze mooi was: Vlinder is inderdaad behept met een betoverende schoonheid - Toen zag hij hem: een donker rood gemoffelde oldtimer - Ze straalt, op haar gezicht een gouden gloed, alsof ze de zon zelf is - Als we nu gewoon afspreken dat we zeggen dat we voor de televisie zitten en achter de computer, is het probleem opgelost - En weer voel ik die warme handen over mijn lichaam glijden, het is net een spannende droom - Een kus volgde en hoewel ik mijn bedenkingen had, kuste ik gewillig mee.


Beleef een innerlijke reis naar passie en geborgenheid. Wat hebben een zangeres, paardrijdster, kaartenmaker, kok en een schaatser met elkaar gemeen? op het eerste gezicht helemaal niets. Toch delen deze personen één ding: passie voor hun beroep of hobby. Die spat er vanaf in de gloednieuwe bundel Passievol van Oostland Literair. Negen schrijvers nemen u mee in een verhaal vol geheimen, legendes en avonturen. Reis met hen mee naar de wereld van de paddenstoelen. Ga op zoek naar een verloren collier in Frankrijk. Ruik de frisse geur van een kampeervakantie.Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Hoe eerder eenzaamheid wordt (h)erkend, hoe meer je kunt doen voor jezelf of voor een ander. Geïnspireerd door een lezing over eenzaamheid is een zoektocht begonnen naar verhalen die inzicht geven in wat eenzaamheid is. Tijdens de zoektocht werd spoedig duidelijk dat het niet iets is van ouderen alleen, maar dat het bij alle leeftijden voorkomt. Oorzaken zijn niet alleen het overlijden van een partner of een scheiding waarbij men zich verlaten voelt.

Samen met een gepassioneerde schrijversgroep is deze bundel met levensverhalen tot stand gekomen. De verhalen zijn gebaseerd op interviews en gesprekken met echte personen en zijn dus geen fictie. Het laat eenzaamheid in meerdere facetten zien. De passie van de schrijvers en de tragiek van de verhalen maken deze bundel tot een aangrijpend geheel. Lees deze verhalen en besef uzelf dat ook in uw eigen omgeving eenzaamheid aanwezig is. 


De maagd Maria en haar kindeke op de passagiersstoel. Zonnestralen van geluk. Opnieuw worden geboren. De vroegste herinneringen zijn geuren. Wiet rokende politieagenten. Een giechelende Kaukasische vleugelnoot. ‘Zusje, ik heb het weer benauwd, want ik zit opnieuw in een kast van de Virtual Club.’ Het vuur in haar onderbuik laaide op, hoger en hoger; ‘ik hou van jou,’ zei de beer. Meisjes als vreemde schepsels. Zwakte en een duivels dilemma. Een tuincentrum in lichterlaaie op kerstavond. Rommelen op een oude meisjeskamer op twee hoog. Zielsmaatje en klankbord. Een nukkige, stugge, stoere en woest aantrekkelijke Zweed. De blauwe ogen van een beroemde filmster…

Zomaar een greep uit Passie aan de IJssel, de verhalenbundel van Schrijvers aan de IJssel. De zeer uiteenlopende bijdragen zijn speciaal voor deze bundel geschreven rond het thema Passie: the things we do for love.


WAAR TE KOOP

De complete serie Passieboeken is bij elke (online) boekenwinkel bestelbaar voor € 10,- per boek m.u.v. het boek Vriendschap, welke € 12,50 kost.


ROTTERDAMSCHE PASSIE

Uitnodiging deelname verhalenbundel  

Eind 2020 willen wij rond de feestdagen nog een passieboek lanceren. Het thema: ROTTERDAM!
"Rotterdamsche Passie" gaat de bundel dan ook heten.

Bij deze nodigen wij alle schrijvers uit die enige verbondenheid met de stad hebben een bijdrage te schrijven voor deze nieuwe verhalenbundel. De spelregels zijn:

  • lengte verhaal: 4000-5000 woorden maximaal.
  • het verhaal moet in correct geschreven Nederlandse taal worden aangeleverd. Natuurlijk kijkt een redacteur het na, maar in de basis moet het een correct geschreven verhaal zijn.
  • het verhaal moet gaan over Rotterdam, of zich daar afspelen. Genre maakt niet uit. Liefdesverhalen, historische oorlogsverhalen, een verhaal over Feyenoord, alles is welkom. Hoe meer diversiteit hoe mooier de bundel wordt.
  • het verhaal mag nog niet gepubliceerd zijn tot aan de presentatie. Dus het moet speciaal voor deze bundel geschreven worden. Na de presentatie mogen de schrijvers hun verhalen gebruiken en publiceren waar en hoe men wil. De auteurs blijven dus zelf eigenaar van het door hen geschreven verhaal.

Wij zijn heel erg benieuwd welke (beginnende) schrijvers een bijdrage kunnen/willen leveren. Omdat de opbrengst aan het goede doel wordt geschonken, kunnen wij de schrijvers geen vergoeding geven. Uiteraard krijgt u wel een auteursexemplaar. Overigens wordt het boek landelijk beschikbaar gemaakt en bent u dus vanaf de presentatie een gepubliceerde auteur (indien u dit nog niet bent). 

Uw bijdrage kunt u mailen naar: info@uitgeverijoostland.nl. Wij zullen dan z.s.m. aan de deelnemers kenbaar maken welke verhalen in de bundel worden gepubliceerd. Wij wensen de schrijvers veel succes en zijn erg benieuwd naar de verhalen die wij mogen gaan ontvangen.

.